Stoelmassage wordt toegepast bij nek-,schouder- en rugklachten en vermoeidheid door bijvoorbeeld stress of spanningen. De massage is een combinatie van klassieke massage en Indian head massage. Deze massage wordt gegeven in een speciaal ontwikkelde ergonomische stoel.

Wat is het effect van stoelmassage
Stoelmassage bevordert de bloedsomloop door zo’n negentig drukpunten van het hoofd tot de heupen te behandelen. Ook de circulatie verbetert hierdoor. Blokkades worden opgeheven, zuurstof en voedingsstoffen verspreiden zich sneller en afvalstoffen worden sneller afgevoerd.  Hierdoor neemt de spanning en stijfheid in de spieren af.
Stoelmassage is tevens een preventieve vorm van massage die bijvoorbeeld vastzittende schouders, stijve nek en hoofdpijn kan helpen voorkomen. Bij regelmatige behandeling worden stress en vermoeidheid verminderd.

De behandeling
Een behandeling duurt ongeveer 20 minuten. Tijdens de massage worden nek, schouders, rug, armen, handen, heupen en hoofd behandeld. Bij deze massagevorm kunt u de kleding aanhouden.
De behandeling wordt als erg ontspannend ervaren en kan dus ook prima gegeven worden zonder dat er schouder-,nek- of rugklachten zijn. Even een moment voor u zelf, om te genieten van de ontspanning die we allemaal soms zo nodig hebben, om daarna weer volop door te kunnen.

Voor wie is de stoelmassage geschikt
Een stoelmassage is voor iedereen geschikt en in het bijzonder zeer effectief voor mensen die bijvoorbeeld voor hun werk langdurig in de zelfde houding zitten en daardoor spierspanning in hoofd, nek en schouders opbouwen.

Voor wie is stoelmassage niet geschikt
Een stoelmassage heeft een preventieve werking en is niet bedoeld om medische klachten te behandelen. Wanneer je bijvoorbeeld koorts of griep hebt, of blessures op de plekken waar gemasseerd word, kun je de massage beter uitstellen. Stoelmassage is ook niet geschikt voor zwanger vrouwen of vrouwen die zwanger willen worden.